• Zmrzlina
          • Zmrzlina

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zmrzlina.

            Pozvanie na zmrzlinuObecný úrad obce Omšenie venoval školákom ZŠ s MŠ sladké osvieženie v podobe kopčeka zmrzliny, ktorú si vychutnali spolu s vyučujúcimi dňa 7.9.2023 v zmrzlinárni v kultúrnom salóne Missen v Omšení. 

        • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024
          • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024.

            Slávnostné otvorenie šk. roka 2023/2024 sa uskutočnilo 4.9.2023 na nádvorí ZŠ s MŠ Omšenie. Po úvodnej básni sa slávnostného príhovoru sa ujala pani riaditeľka Mgr. Katarína Homolová a pani zástupkyňa  Mgr. Katarína Čuriková . Žiakom a rodičom sa ďalej prihovoril pán starosta Mgr. Alojz Marček, pán farár Mgr. Michal Šrank, riaditeľ SZUŠ Mgr. Vladimír Ďatelinka a predseda RŠ Ing. Viliam Václav. Nasledoval  ceremoniál „Prvácka pasovačka“. Po zložení sľubu prváka a ozdobení slávnostnými šerpami boli naši najmenší pasovaní  do cechu žiakov základnej školy. Na záver sa všetci žiaci odobrali do svojich tried, kde sa zvítali so spolužiakmi a svojimi vyučujúcimi.                  
            Veľa zdaru a spokojnosti v novom školskom roku, milí žiaci !               
            Mgr. Tatiana Pavlíková     

        • Nástup do MŠ
          • Nástup do MŠ

          • ZŠ s MŠ Omšenie oznamuje, že prevádzka materskej školy sa začína 04. septembra 2023.

            Prevádzka MŠ je v čase od 6.20 do 15.30 hod.

            Budova MŠ je od 8.00 do 14.30 hod. z bezpečnostných dôvodov uzamknutá.

             

            Čo si priniesť do materskej školy?

             

            • Prezuvky ( NIE šľapky, crocsy- z bezpečnostného hľadiska )
            • Pyžamko
            • Náhradné veci do skrinky ( spodné prádlo, ponožky, tričko, tepláčky – podľa aktuálneho ročného obdobia..)
            • Pohár

            Všetky veci je potrebné mať PODPÍSANÉ. Ak veci nebudú podpísané, MŠ nepreberá zodpovednosť za prípadnú stratu, či výmenu.

        • Školská jedáleň
          • Školská jedáleň

          • Milí rodičia,

            Národná rada SR schválila novelu zákona o pomoci v hmotnej núdzi, ktorej súčasťou je aj novela zákona o dotáciách v pôsobnosti MPSVR SR, ktorou sa opätovne zavádza plošné poskytovanie dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (dotácia na stravu). Od 1. mája 2023 je dotácia na stravu poskytovaná na všetky deti, ktoré navštevujú  posledný ročník materskej školy a základnú školu. Cieľom novely zákona je zabezpečiť, aby všetky deti, ktoré si plnia povinnú školskú dochádzku mali počas výchovy a vzdelávania v školskom zariadení adekvátny prísun zdravého a teplého jedla, a tak si systematicky budovali vzťah k správnym stravovacím návykom a tiež sa znížili náklady rodín spojené s poplatkami za stravovanie ich detí v školskom zariadení.

             Dotácia na stravu je od 1. mája 2023 poskytovaná na  všetky deti, ktoré  navštevujú posledný ročník materskej školy alebo sú žiakmi základnej školy. Dotácia v zmysle schválenej novely zákona nie je limitovaná hranicou príjmu domácnosti.

             Od mája  2023 sa nebude prihliadať ani na to, či je rodič poberateľom daňového bonusu na dieťa. To znamená, že na dieťa si môže uplatňovať dotácia na stravu aj v prípade, že naň rodič poberá daňový bonus.

            Zároveň môže byť dotácia na stravu naďalej poskytnutá aj na dieťa v inom ako v poslednom ročníku materskej školy, ak dieťa  žije v domácnosti , ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi alebo príjem domácnosti je najviac vo výške životného minima. Dotácia na stravu poskytne všetkým deťom v materskej škole ak 50% všetkých detí, ktoré navštevujú materskú školu, s výnimkou posledného ročníka, pochádza z domácností, ktorým sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi.

            Dotácia na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa sa bude poskytovať v sume:

            1. 1,40 eura za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v materskej škole a odobralo stravu,
            2. 2,10 eura za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v základnej škole na prvom stupni a odobralo stravu; za vyučovanie v základnej škole sa považuje aj individuálne vzdelávanie, ktoré sa uskutočňuje bez pravidelnej účasti na vzdelávaní v základnej škole,  alebo
            3. 2,30 eura za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v základnej škole na druhom stupni a odobralo stravu; za vyučovanie v základnej škole sa považuje aj individuálne vzdelávanie, ktoré sa uskutočňuje bez pravidelnej účasti na vzdelávaní v základnej škole.

            V prípade záujmu o stravovanie v školskej jedálni v školskom roku 2023/2024 je potrebné vypísať a podpísať zápisný lístok na stravovanie / tlačivá na stiahnutie/ a poslať do ŠJ najneskôr do 31. 07 2023.

            Prihlásiť sa na stravovanie alebo odhlásiť sa zo stravovania je potrebné najneskôr do 14.00 hod. v predchádzajúci pracovný deň

            Telefonicky:  032/6597217    

            eMail: janabajzik@gmail.com

            Prihláška na stravovanie TU:  zapisny_listok_ZS_2023-2024.doc

        • Slávnostné ukončenie školského roka
          • Slávnostné ukončenie školského roka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Koniec školského roka.

             Posledné zvonenie 30. júna 2023 ukončilo ďalší školský rok a symbolicky otvorilo dvere k vytúženým prázdninám. Tomu však predchádzala slávnostná rozlúčka so školou. Po príhovoroch p. riaditeľky PaedDr. Aleny Marčekovej, p. zástupkyne Mgr. Kataríny Homolovej a starostu obce Omšenie p. Mgr. Alojza Marčeka, si najšikovnejší žiaci prevzali diplomy a knižné odmeny za výborné vyučovacie výsledky a vzorné správanie, či vzornú dochádzku a reprezentáciu školy na súťažiach. Odmenení boli aj najaktívnejší čitatelia Obecnej knižnice Omšenie. Posledný pozdrav predniesli  deviataci, ktorí sa rozlúčili so štúdiom na základnej škole a poďakovali vyučujúcim za ich prácu a pomoc pri ich ceste za vzdelaním. Malí prváci im odovzdali znamenia detstva - cumlíky, aby pamätali na „bezstarostné“ roky“ na základnej škole. Po slávnostnom ceremoniáli žiaci vo svojich triedach od pani učiteliek a pána učiteľa dostali vysvedčenie  a rozišli sa s radosťou na prázdniny.                      
            Mgr. Tatiana Pavlíková  

        • Výtvarná výstavka
          • Výtvarná výstavka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výtvarná výstavka.

            Výstavka výtvarných prác,
            súťažné práce Lacove chrobáky

            Tvorivé výtvarné práce, projekty, práce ku Dňu otcov a súťažné práce Lacove chrobáky, do ktorej sa zapojili žiaci 1. a 2. stupňa opäť zdobili priestory našej chodby. 
            Mgr. Tatiana Pavlíková

             

        • Prespávačka 8.A
          • Prespávačka 8.A

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Prespávačka 8.A.

            „Prespávačka v telocvični“ je skvelou príležitosťou ako utužiť kolektív triedy. Dňa 26. 6. 2023 sme sa v podvečerných hodinách stretli so žiakmi 8.A triedy pred telocvičnou, aby sme prežili spoločné a  nezabudnuteľné chvíle. Hrali sme rôzne spoločenské, športové i tanečné hry. Smiech, radosť a rozhovory žiakov sa konali až do skorých ranných hodín. Mierne unavení, ale obohatení o nové zážitky sme prežili krásny spoločný čas.

        • Výlet "Rozprávkový les"
          • Výlet "Rozprávkový les"

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výlet "Rozprávkový les".

            Dňa 21.6.2023 sa žiaci 1. a 2. zúčastnili školského výletu do Rozprávkového lesa v Nezbudskej Lúčke. Cesta nám rýchlo ubehla, lebo sme si ju krátili spevom.

            Počasie nám prialo...a my sme sa zdraví a plní zážitkov vrátili späť domov.

        • Výlet - "Piešťany"
          • Výlet - "Piešťany"

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výlet - "Piešťany".

            Nastal ten vytúžený deň - 20.6.2023 a žiaci 5.A triedy sa dočkali zaslúženého školského výletu.

            Už aj cesta bola zážitok. Veď cestovanie autobusom a potom rýchlikom nie je každý deň.

            V Piešťanoch navštívili Elektrárňu, kde sa aktívne zúčastnili interaktívneho vzdelávacieho programu „Tajomstvá Elektrárne“. Počas jeho absolvovania riešili komiks a túlali sa pomocou mapy po Elektrárni. Odmenou im bolo písanie laserom na veľkú stenu.

            Ďalším bodom programu bola hodinová plavba po Sĺňave na lodi Trajan. Okrem toho si užili atmosféru kúpeľného mesta: potulky po Kúpeľnom ostrove, oddych v tieni mohutných stromov, rozchod na „Debiláku“ v centre pešej zóny. Toto všetko, aj cestu späť na vlakovú stanicu absolvovali pešou turistikou. Po ceste rýchlikom do Trenčína a prímestským autobusom späť do Omšenia sa unavení, no plní zážitkov vrátili do tepla svojich domovov.

            Mgr. S.Mikotová

        • Výlet za odmenu 4.A
          • Výlet za odmenu 4.A

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výlet za odmenu 4.A.

            Žiaci IV.A triedy získali za 1. miesto v zbere papiera v 1. polroku voľný deň s triednou pani učiteľkou. Strávili ho dňa 20.6.2023 v Trenčíne, kde si po prehliadke mesta vychutnali zmrzlinu a niektorí aj pizzu.

            PaedDr. Monika Remenárová 

        • Koncoročný výlet II. stupeň
          • Koncoročný výlet II. stupeň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Koncoročný výlet II. stupeň.

            Blížiaci sa koniec školského roka je vždy skvelou príležitosťou navštíviť so žiakmi zaujímavé miesta. Tento rok, dňa 20. 6. 2023, sme sa rozhodli priblížiť žiakom tradičné sklárske remeslo pod vedením dlhoročného skúseného sklára pána Petra Dolinaja, ktorý nám názorne predstavil jednotlivé postupy pri výrobe skla. Žiaci mali možnosť zakúpiť si aj krásne ručne vyrobené suveníry priamo z jeho bohatej tvorby. Z Valaskej Belej sme sa presunuli do Bojníc, do Múzea praveku. Spolu so sprievodkyňou sme vykročili do dávnych dôb histórie nášho ľudského rodu, kedy sa každý deň zápasilo o holý život. Žiakom sme dopriali aj hodinový rozchod, aby mohli minúť vreckové a zakúpiť si suvenír. Šťastlivo sme sa plní poznania a zážitkov vrátili domov.

        • Výlet za odmenu 3.A
          • Výlet za odmenu 3.A

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výlet za odmenu 3.A.

            Žiaci 3.A triedy za odmenu, že nazbierali najviac  kilogramov papiera na 1. stupni, strávili voľný deň s pani učiteľkou hrami a výletom do Trenčianskych Teplíc, kde si pochutnali na výbornej zmrzline a pizze.                 
            Mgr. Tatiana Pavlíková

        • Školský výlet - 6.ročník
          • Školský výlet - 6.ročník

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školský výlet - 6.ročník.

            Školský výlet – poľovnícka chata Vagón v Omšení

            Vo štvrtok 15.6.  žiaci 6. ročníka odišli na 2 dni na chatu Vagón, kde prežili množstvo zážitkov – opekačka, hranie futbalu, hranie bedmintonu, hranie kariet, turistika, tancovanie pri táborovom ohni, spanie v spacáku (ktoré bolo veľmi krátke). V piatok príjemne unavení a tešiaci sa do svojich postelí sa o 12:35 vrátili domov. Dozor nad žiakmi okrem triednej pani učiteľky vykonávali aj rodičia Roman Bielik a Monika Bieliková, ktorým veľmi pekne ďakujem.

                                                                                                                                        Gabriela Laššová

        • Výlet "Jaskyňa Driny"
          • Výlet "Jaskyňa Driny"

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výlet "Jaskyňa Driny".

            Hurá! Čas koncoročných výletov je tu. Dňa 8.6.2023 žiaci 3. a 4. ročníka vycestovali s vyučujúcimi k obci Smolenice, kde sa v jej blízkosti v pohorí Malé Karpaty nachádza jedna z hlavných turistických atrakcií a jediná sprístupnená jaskyňa západného Slovenska, jaskyňa Driny. Žiaci v jej útrobách obdivovali čarokrásnu sintrovú kvapľovú výzdobu v teplých žltých, červenohnedých a žltohnedých farbách, podzemné jazierka a nečakaných obyvateľov – netopiere, ktorých tu žije až 11 druhov.  
            Mgr. Tatiana Pavlíková

        • Exkurzia 8. a 9. ročníka
          • Exkurzia 8. a 9. ročníka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia 8. a 9. ročníka.

            Dňa 2.6. žiaci 8. a 9. ročníka vyrazili za umením do Galérie Miloša Alexandra Bazovského. Ako návštevníci  si pozreli stálu expozíciu M.A.Bazovského-predstaviteľa výtvarnej moderny a Okamihy/Moments od Richarda Müllera. Chlapcov prekvapil svojou tvorbou Marko Vrzgula-Hladiny UKRAJINY.

            V stálej expozícii Škoda Classic Cars Museum obdivovali 11 áut zn.Škoda vyrobených v rokoch 1929- 1951 v bývalom Československu v závode Mladá Boleslav. 

            Ing.Soňa Široká

        • Výsledky v zbere papiera
          • Výsledky v zbere papiera

          • Výsledky tried v zbere papiera, ktorý prebiehal v dňoch 22.05.2023 - 26.05.2023

             

            Vyzbieralo sa spolu: 5359,50 kg  / priemer na žiaka 46,5 kg

             

            Trieda     Počet kg        Priemer na  žiaka      Umiestnenie

            1.A             579                    38,6                              3.

            2.A             492                    37,8                              4.

            3.A            1201,5                70,7                              1.

            4.A             789                    65,8                              2.

            5.A             784                   71,27                             2.

            6.A            1156                    88,9                             1.  

            7.A              188                    37,6                             3,

            8.A                67                      4,8                             4.

            9.A              0                          0

             

            Triedy na 1. a 2. mieste dostanú finančnú odmenu do triedneho fondu ako príspevok na zmrzlinu, triedy na 3. a 4. mieste sladkú odmenu. 

            Všetky triedy vrátane materskej školy dostanú hygienické potreby na začiatok nového školského roka 2023/2024.

            Deti z materskej školy vyzbierali 103 kg.

            Všetkým zapojeným žiakom ďakujeme a víťazom gratulujeme! 

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje