• Školská jedáleň
          • Školská jedáleň

          • Milí rodičia,

            Národná rada SR schválila novelu zákona o pomoci v hmotnej núdzi, ktorej súčasťou je aj novela zákona o dotáciách v pôsobnosti MPSVR SR, ktorou sa opätovne zavádza plošné poskytovanie dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (dotácia na stravu). Od 1. mája 2023 je dotácia na stravu poskytovaná na všetky deti, ktoré navštevujú  posledný ročník materskej školy a základnú školu. Cieľom novely zákona je zabezpečiť, aby všetky deti, ktoré si plnia povinnú školskú dochádzku mali počas výchovy a vzdelávania v školskom zariadení adekvátny prísun zdravého a teplého jedla, a tak si systematicky budovali vzťah k správnym stravovacím návykom a tiež sa znížili náklady rodín spojené s poplatkami za stravovanie ich detí v školskom zariadení.

             Dotácia na stravu je od 1. mája 2023 poskytovaná na  všetky deti, ktoré  navštevujú posledný ročník materskej školy alebo sú žiakmi základnej školy. Dotácia v zmysle schválenej novely zákona nie je limitovaná hranicou príjmu domácnosti.

             Od mája  2023 sa nebude prihliadať ani na to, či je rodič poberateľom daňového bonusu na dieťa. To znamená, že na dieťa si môže uplatňovať dotácia na stravu aj v prípade, že naň rodič poberá daňový bonus.

            Zároveň môže byť dotácia na stravu naďalej poskytnutá aj na dieťa v inom ako v poslednom ročníku materskej školy, ak dieťa  žije v domácnosti , ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi alebo príjem domácnosti je najviac vo výške životného minima. Dotácia na stravu poskytne všetkým deťom v materskej škole ak 50% všetkých detí, ktoré navštevujú materskú školu, s výnimkou posledného ročníka, pochádza z domácností, ktorým sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi.

            Dotácia na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa sa bude poskytovať v sume:

            1. 1,40 eura za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v materskej škole a odobralo stravu,
            2. 2,10 eura za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v základnej škole na prvom stupni a odobralo stravu; za vyučovanie v základnej škole sa považuje aj individuálne vzdelávanie, ktoré sa uskutočňuje bez pravidelnej účasti na vzdelávaní v základnej škole,  alebo
            3. 2,30 eura za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v základnej škole na druhom stupni a odobralo stravu; za vyučovanie v základnej škole sa považuje aj individuálne vzdelávanie, ktoré sa uskutočňuje bez pravidelnej účasti na vzdelávaní v základnej škole.

            V prípade záujmu o stravovanie v školskej jedálni v školskom roku 2023/2024 je potrebné vypísať a podpísať zápisný lístok na stravovanie / tlačivá na stiahnutie/ a poslať do ŠJ najneskôr do 31. 07 2023.

            Prihlásiť sa na stravovanie alebo odhlásiť sa zo stravovania je potrebné najneskôr do 14.00 hod. v predchádzajúci pracovný deň

            Telefonicky:  032/6597217    

            eMail: janabajzik@gmail.com

            Prihláška na stravovanie TU:  zapisny_listok_ZS_2023-2024.doc

        • Slávnostné ukončenie školského roka
          • Slávnostné ukončenie školského roka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Koniec školského roka.

             Posledné zvonenie 30. júna 2023 ukončilo ďalší školský rok a symbolicky otvorilo dvere k vytúženým prázdninám. Tomu však predchádzala slávnostná rozlúčka so školou. Po príhovoroch p. riaditeľky PaedDr. Aleny Marčekovej, p. zástupkyne Mgr. Kataríny Homolovej a starostu obce Omšenie p. Mgr. Alojza Marčeka, si najšikovnejší žiaci prevzali diplomy a knižné odmeny za výborné vyučovacie výsledky a vzorné správanie, či vzornú dochádzku a reprezentáciu školy na súťažiach. Odmenení boli aj najaktívnejší čitatelia Obecnej knižnice Omšenie. Posledný pozdrav predniesli  deviataci, ktorí sa rozlúčili so štúdiom na základnej škole a poďakovali vyučujúcim za ich prácu a pomoc pri ich ceste za vzdelaním. Malí prváci im odovzdali znamenia detstva - cumlíky, aby pamätali na „bezstarostné“ roky“ na základnej škole. Po slávnostnom ceremoniáli žiaci vo svojich triedach od pani učiteliek a pána učiteľa dostali vysvedčenie  a rozišli sa s radosťou na prázdniny.                      
            Mgr. Tatiana Pavlíková  

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje