• Poďakovanie sponzorom
          • Poďakovanie sponzorom

          • Mamička žiaka zo 6.triedy p. Kristína Šotníková našej škole pomohla zakúpením  interaktívnej tabule a s nainštalovaním v 6. triede. Od dnes máme všetky učebne vybavené interaktívnymi tabuľami, alebo dataprojektorom s premietacím plátnom, čo nám umožňuje ľahší prístup k učebným materiálom a informáciám, a lepšie vzbudenie záujmu o vedomosti u žiakov. Okrem toho nám slúžia kompletne vybavené 2 počítačové učebne a tiež zásluhou našich rodičov žiakov. Ďakujeme

        • Jesenný zber papiera
          • Jesenný zber papiera

          • Vážení rodičia,

            organizujeme v škole jesenný ZBER PAPIERA.

            Vopred ďakujeme za každý kilogram papiera, ktorý pomôže našej prírode a aj škole.

            Zber bude prebiehať od pondelka 18.10.2021 do  piatku 22.10.2021

            Zviazaný papier môžete nosiť

            doobeda od 8,00 hod - 10.00 hod. a popoludní od 14,00 hod do 16,00 hod. 

            /nie kartóny/

            Vzhľadom na epidemiologickú situáciu je dôležite dodržiavať všetky hygienické nariadenia.

            Prosíme dodržiavajte termíny odberu

            Výherci z prvého a druhého stupňa dostanú za odmenu deň voľna, strávený s triednou učiteľkou.

        • Vyučovanie v 2.A triede
          • Vyučovanie v 2.A triede

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vyučovanie v 2.A triede.

            Koniec septembra a začiatok októbra priniesol so sebou pekné počasie.Preto sa malí šmolkovia spolu s pani učiteľkou rozhodli využiť posledné teplé lúče slnka a trávime viac vyučovacieho času vonku. V pondelok 4.10. sme spojili TSV so SJL.Veľmi pekne nám zapadli do seba témy Turistika-pohyb po nerovnom teréne a opakovanie učiva abecedy. A tak šmolkovia doslova"lietali" ako šarkany po lúke, aby pozbierali všetky kartičky so slovami a zoradili ich podľa abecedy. Popri opakovaní v pohybe sme si vyskúšali aj komunikáciu v skupine a spoločnú tímovú prácu. Mgr.Zuzana Jánošíková tr.uč.

        • Deň mlieka
          • Deň mlieka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň mlieka.

            Dňa 30.9. sa aj naši druhácki šmolkovia venovali Svetovému dňu mlieka.

            Okrem toho,že sme sa oblečením zladili do bielej farby, na desiatu si priniesli rôzne mliečne dobroty...na hodinách sme riešili rôzne úlohy spojené s touto témou. Naučili sme sa peknú báseň o mlieku a dozvedeli sme sa aj veľa zaujímavých a užitočných informácii.Zažili sme kopec zábavy a úž teraz sa tešíme na ďalší tematický deň.

        • Biela pastelka
          • Biela pastelka

          • V piatok 24. 9. 2021 sa uskutoční verejná zbierka "Biela pastelka" na podporu Únie nevidiacich a slabozrakých. Prosíme rodičov detí a žiakov, aby prispeli a podporili svojou účasťou na tejto zbierke našich spoluobčanov s handicapom.

             

        • Výsledky volieb do Rady školy
          • Výsledky volieb do Rady školy

          • PRIEBEH VOLIEB ZŠ

            Voľby zástupcov rodičov žiakov základnej školy do Rady školy pri Základnej škole s materskou školou, Omšenie 629 sa uskutočnili 21.09.2021 v čase od 15:50 do 16:15 hod. Z celkového počtu 95 oprávnených voličov 9 súhlasili s kandidatúrou do Rady školy. Volieb sa zúčastnilo 59 rodičov žiakov základnej školy. Bolo rozdaných 59 hlasovacích lístkov a rovnaký počet lístkov bol aj odovzdaný. 58 hlasovacích lístkov bolo platných, jeden bol neplatný.

            Zástupcami do Rady školy za rodičov žiakov ZŠ sa stali:

            ThDr. Grabczak Zuzana, Bc. Šuláková Stanislava, Mgr. Riečická Dominika 

            Náhradníci v poradíDorušincová Lucia, Horňák Ivan, Smahová Jana, Kohútová Júlia

             

            PRIEBEH VOLIEB MŠ

            Voľby zástupcov rodičov detí MŠ do Rady školy pri Základnej škole s materskou školou, Omšenie 629, prebiehali 20.09.2021 v čase od 15:30 hod. Z celkového počtu 46 oprávnených voličov 2  súhlasili s kandidatúrou do Rady školy. Volieb sa zúčastnilo 17 rodičov detí materskej školy. Bolo rozdaných 17 hlasovacích lístkov a rovnaký počet lístkov bol aj odovzdaný. Nakoľko sa volieb zúčastnilo menej ako polovica voličov voľba sa opakovala.

            Zástupkyňou do Rady školy za rodičov MŠ sa stala:

             Ing.  Imrichová Katarína 

            Náhradníčka: Králová Mária 

            Zvoleným zástupcom rodičov gratulujeme.

        • Postup volieb zástupcov rodičov do Rady školy
          • Postup volieb zástupcov rodičov do Rady školy

          • Vážení rodičia,

            Rade školy pri Základnej škole  s materskou školou, Omšenie 629 skončilo zákonom stanovené  funkčné obdobie. Tvorí sa nová rada školy a preto je potrebné zvoliť zástupcov.

            Postup ustanovenia rady školy určuje vyhláška Ministerstva školstva Slovenskej republiky z 15. apríla 2004, ktorou sa určujú podrobnosti o spôsobe ustanovenia orgánov školskej samosprávy, o ich zložení, o ich organizačnom a finančnom zabezpečení.

            Členmi rady školy alebo školského zariadenia sú dvaja zvolení zástupcovia pedagogických zamestnancov, jeden za MŠ a jeden za ZŠ, jeden zvolený zástupca nepedagogických zamestnancov školy, traja zvolení zástupcovia rodičov za ZŠ, jeden zvolený zástupca rodičov za MŠ, ktorí nie sú zamestnancami školy alebo školského zariadenia, a štyria delegovaní zástupcovia zriaďovateľa. Nakoľko sa snažíme dodržiavať prísne epidemiologické pravidlá v základnej aj materskej škole, zvolili sme následný postup volieb:

            1. Prihlásenie kandidátov do rady školy za zákonných zástupcov žiakov - ZÁKLADNEJ ŠKOLY

            Do utorka 21.9.2021, do 14,00 hod. prijíma triedny učiteľ a s následným odovzdaním riaditeľke školy Vaše návrhy kandidátov na volených zástupcov rodičov do rady školy. Návrhov môže byť niekoľko. Okrem mena, priezviska navrhovaného kandidáta a triedy, kde má navrhnutý zástupca rodičov dieťa, bude priložený súhlas s kandidatúrou kandidáta. Len takúto nomináciu je možné akceptovať. Taktiež môžete navrhnúť do rady školy samých seba.

             

            1. Voľby do rady školy – ZÁKLADNEJ ŠKOLY

             Voľby budú prebiehať tajným hlasovaním na triednych rodičovských združeniach dňa 21.9.2021 o 16,00 hod. v prítomnosti triednych učiteľov. Zákonný zástupca sa po príchode do budovy školy podpíše na prezenčnú listinu a odchádza do triedy svojho dieťaťa. V triede bude oboznámený o spôsobe voľby – na volebnom lístku budú napísaní kandidáti, rodič zakrúžkuje troch, alebo menej kandidátov. Volebný lístok odovzdá do urny, s ktorou bude po triedach chodiť volebná komisia. Po ukončení hlasovania komisia volebné lístky spočíta a vyhlási nových členov rady školy za rodičov žiakov základnej školy.

             

            V prípade, že sa nezúčastní nadpolovičná väčšina voličov (1 platný hlas má 1 rodina nezávisle od počtu detí, ktoré navštevujú školu), volebný výsledok bude neplatný a bude vyhlásená nová voľba, ktorá sa uskutoční o 30 minút a výsledok týchto opakovaných volieb už budú platné.

             

            1.  Prihlásenie kandidátov do rady školy za zákonných zástupcov žiakov MATERSKEJ ŠKOLY

            Do pondelka, 20.9.2021, do 14,00 hod. prijíma zástupkyňa pre MŠ Základnej školy s materskou školou, Vaše návrhy kandidátov na volených zástupcov rodičov do rady školy. Návrhov môže byť niekoľko. Okrem mena, priezviska navrhovaného kandidáta a triedy, kde má navrhnutý zástupca rodičov dieťa, bude priložený súhlas s kandidatúrou kandidáta. Len takúto nomináciu je možné akceptovať. Taktiež môžete navrhnúť do rady školy samých seba.

             

            1. Voľby do rady školy – MATERSKEJ ŠKOLY Voľby budú prebiehať tajným hlasovaním na triednom rodičovskom združení dňa 20.9.2021 v prítomnosti triednych učiteľov. Zákonný zástupca sa po príchode podpíše na prezenčnú listinu . V triede bude oboznámený o spôsobe voľby – na volebnom lístku budú napísaní kandidáti, rodič zakrúžkuje jedného kandidáta. Volebný lístok odovzdá do urny. Po ukončení hlasovania volebná komisia volebné lístky spočíta a vyhlási nových členov rady školy za rodičov žiakov
        • Slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022
          • Slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022.

            Ako ten čas prázdninových radovánok u babičiek a deduškov utiekol. Dohoreli čarovné vatry, z turistických chodníčkov, lesného ticha, osviežujúceho šantenia vo vode, nekonečných hier a nových kamarátstiev zostávajú len krásne spomienky. Babím letom vonia vzduch. Na školskú bránu klope mesiac september. Zvoláva všetky deti, aby opäť zasadli do opustených lavíc. Veď i tento rok skúsia hľadať za nimi nové múdrosti.                                
            Slávnostného otvorenia školského roku 2021/2022 sa ujali dievčatká z 2.A, ktoré predniesli úvodnú báseň. Potom nasledoval príhovor pani riaditeľky PaedDr. Aleny Marčekovej. Vo svojom prejave privítala všetkých prítomných a najmä našich prváčikov a popriala im veľa úspechov, zdravia, síl a optimizmu. Žiakom a rodičom sa ďalej prihovoril aj pán starosta Mgr. Alojz Marček. Nasledoval slávnostný ceremoniál „Prvácka pasovačka“. Po zložení sľubu prváka boli naši najmenší pasovaní pani riaditeľkou do cechu žiakov základnej školy a od pána starostu ozdobení krásnou šerpou. Pán zástupca starostu Ing. Viliam Václav odovzdal prváčikom dar od obce Omšenie, pamätnú knižku s originálnym rozvrhom. Zápisom do pamätnej knihy obce spečatili svoj prvý krôčik do novej školy, ktorou ich už bude sprevádzať pani učiteľka Mgr. Zdenka Marienková. Na záver sa ujala slova zástupkyňa riaditeľa SZUŠ Omšenie pani Tereza Ďatelinková, ktorá pozvala školákov a rodičov na talentové skúšky. Po posledných riaditeľských organizačných pokynoch sa žiaci s vyučujúcimi a prváčikovia s rodičmi odobrali do svojich tried. Tam sa zvítali so svojimi triednymi učiteľmi a spolužiakmi. V radostnom rozhovore sa podelili o prázdninové dobrodružstvá.
                      Na záver si všetci zaželajme na ceste za vzdelaním hlavne veľa zdravia, trpezlivosti, úspechov, chuti a elánu v novom školskom roku 2021/2022.

            Mgr. Tatiana Pavlíková

        • Nová počítačová učebňa a trieda ŠKD
          • Nová počítačová učebňa a trieda ŠKD

          • Počas letných prázdnin sme zriadili novú počítačovú učebňu a triedu ŠKD. Ďakujeme všetkým , ktorí sa v spolupráci so školníkom Jankom Marčekom materiálne a manuálne  pričinili k otvoreniu tried k 02.09.2021.

            Menovite patrí veľká vďaka rodičom a sponzorom:

            Jozefovi Jantošovičovi, Matúšovi Kohútovi, MIlošovi Vánimu, Petrovi Strieškovi, Lukášovi Škrovánkovi, Stanislavovi Tvrdoňovi

            Presťahovala, zariadila a vymaľovala steny obrázkami Renátka Marčeková

        • Vyhlásenie o bezpríznakovosti
          • Vyhlásenie o bezpríznakovosti

          • Milí rodičia, do karty Tlačivá COVID (a nižšie aj v tomto príspevku), prikladáme Vyhlásenie o bezpríznakovosti. Toto vyhlásenie podpísané od rodiča je nutné priniesť vždy po absencii 3 a viac dní. Upozorňujeme, že v priebehu šk.roka sa tlačivo môže meniť, preto si ho radšej vždy skontrolujte.

            Do karty Tlačivá COVID  pridávame aj tlačivo Vyhlásenie o bezpríznakovosti návštevníka, toto tlačivo predkladá akákoľvek cudzia osoba (okrem žiaka a zamestnanca), ktorá vstupuje do budovy ZŠ, MŠ a ŠJ. 

            Pokyny_pre_nastup_ziakov_do_skoly.pdf

            Vyhlásenie  o bezpríznakovosti potrebné pri nástupe do školy TU:

            Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_(1).pdf

        • Testovanie antigénovými samotestami
          • Testovanie antigénovými samotestami

          • Rodičom, ktorí prejavili záujem o testovanie antigénovými samotestami oznamujeme, že z dôvodu veľkého záujmu nám testy zatiaľ neboli dodané. O ďalšom postupe vás budeme ihneď informovať. 

        • Oznam
          • Oznam

          • Oznam pre osoby vstupujúce do objektu školy a školského zariadenia

            Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom ochorenia COVID-19 (neprimeraná únava, bolesť hlavy a tela, zvýšená telesná teplota, kožná vyrážka, nádcha, bolesť hrdla, strata čuchu a chuti, kašeľ, sťažené dýchanie, známky ochorenia tráviaceho traktu bolesť brucha, vracanie, hnačka), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy a školského zariadenia. Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať lekára.

            Po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa/žiaka.

            Návštevník školy a školského zariadenia môže vstúpiť len so súhlasom riaditeľa a musí sa preukázať „Písomným vyhlásením o bezpríznakovosti“ pre návštevníka. /nájedete v karte Tlačivá COVID/

        • Stravovanie v školskej jedálni od 01.09.2021
          • Stravovanie v školskej jedálni od 01.09.2021

          • Zápisný lístok žiaka na stravovanie je potrebné vypísať a poslať na email janabajzik@gmail.com, alebo hodiť do schránky na základnej škole-

            Žiadame rodičov  žiakov, ktorí majú záujem o stravovanie od 2.9. 2021, aby svoje deti prihlásili telefonicky, deti MŠ sú prihlásené automaticky. Prihlášky na stravovanie sú zverejnené na stránke školy. Zároveň žiadame rodičov, aby vyplnenú prihlášku priniesli žiaci do školy najneskôr 2.9. 2021, inak nebudú mať nasledujúci deň zabezpečenú stravu.

            Na stiahnutie:  zapisny_listok_ZS_0921_(1)_(2).doc

            Štátna dotácia na podporu stravovacích návykov dieťaťa bude od 01.09. 2021 len pre deti, ktoré spĺňajú podmienky na uplatnenie dotácie... viď prílohy

            Dotácia na stravu ....  Dotacia_na_stravu.doc

            Čestné vyhlásenie ......  Cestne_vyhlasenie.odt

            Formulár na posúdenie príjmu  ....  Formular_na_posudenie_prijmu.docx

             

            Žiaci ktorí sa nebudú stravovať, musia vrátiť čipy

            Jana Bajzíková - vedúca ŠJ

        • Zistenie záujmu o PCR a kloktacie testy
          • Zistenie záujmu o PCR a kloktacie testy

          • Zisťovanie záujmu o jednorazové testovanie kloktacími PCR testami na začiatku šk.roka 2021/2022

            Vážení rodičia,

            na začiatku školského roka 2021/22 Ministerstvo školstva umožní testovanie kloktacími PCR testami všetkých žiakov základných škôl, ktorých rodičia prejavia záujem o toto testovanie, za účelom udržania bezpečného prostredia v školách. Takúto možnosť majú aj tí žiaci, ktorí sú zaočkovaní a aj  tí žiaci, ktorí prekonali ochorenie COVID19, pokiaľ ich rodičia o ne prejavia záujem. Vo všetkých  prípadoch je testovanie kloktacími PCR testami DOBROVOĽNÉ,  (bezplatné) a uskutočnilo by sa v domácom prostredí. V prípade, že zákonný zástupca prejaví záujem o testovanie kloktacími PCR testami v DOMÁCOM PROSTREDÍ, tak tieto testy škola poskytne zákonnému zástupcovi na domáce použitie. Zber použitých a riadne zabalených odberových sád by sa následne uskutočnil vo vopred stanovenom termíne ráno pri príchode žiakov do školy.

            Prosíme Vás o záväzné nahlásenie záujmu o kloktacie PCR testy, prostredníctvom aplikácie eškola (skolanawebe), príp. kontaktom na triednu uč. najneskôr do 25.08.2021 do 12:00 hod.

            Viac informácií o testovaní kloktaním nájdete tu:

            https://www.minedu.sk/kloktacie-testy-na-skolach/

            Zisťovanie záujmu o domáce samotestovanie antigénovými testami v priebehu šk.roka 2021/2022

            V priebehu školského roka budú mať rodičia možnosť využívať dobrovoľné samotestovanie žiakov Ag testami v domácom prostredí.

            Každý žiak základnej a strednej školy, ktorého rodič prejaví záujem, dostane sadu 25 ks testov na domáce samotestovanie.

            Pri vykonávaní testu žiak postupuje podľa pokynov výrobcu testu a návodu zverejneného Ministerstvom zdravotníctva SR. Pokiaľ sa rodičia rozhodnú využiť možnosť domáceho samotestovania žiakov, je odporučené  realizovať ho v pondelok a vo štvrtok ráno pred odchodom do  školy, alebo kedykoľvek, keď žiak prejavuje jeden z príznakov ochorenia Covid -19.

            Pre získanie sady testov na domáce samotestovanie treba zistiť záujem rodičov, aby škola mohla objednať patričný počet sád testov.

            Prosíme Vás o záväzné nahlásenie záujmu o sadu testov prostredníctvom aplikácie eškola (skolanawebe), príp. kontaktom na tried. uč.  do 25.8. do 12:00 hod.

            V prípade pozitívneho výsledku samotestovania Ag testom žiaka počas školského roka:

            1. Žiak zostáva doma – nemôže ísť do  školy
            2. Rodič kontaktuje všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý mu stanoví ďalší postup
            3. Rodič oznámi škole, že žiak mal pozitívny výsledok Ag testu, aby škola mohla pristúpiť k sprísneným hygienicko-epidemiologickým opatreniam.

             

             

             

        • Slávnostné ukončenie šk.roka 2020/2021
          • Slávnostné ukončenie šk.roka 2020/2021

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Slávnostné ukončenie šk.roka 2020/2021.

             Konečne nadišiel deň, na ktorý sa tešia všetci školáci. 30. jún 2021 ukončil ďalší školský rok, rok 2020/2021. Tento rok bol pre žiakov, rodičov aj učiteľov náročnejší. Opäť ako minulý rok z dôvodu pandemickej situácie, ochrany zdravia pred šírením nového koronavírusu Covid – 19, museli žiaci značnú časť školského roka sa učiť dištančnou formou. Po postupnom nástupe na prezenčné vyučovanie sa všetci žiaci snažili pod vedením svojich vyučujúcich v čo najväčšej miere osvojiť a upevniť učivo v jednotlivých ročníkoch. A tak sa prebojovali až do záverečnej etapy školského roka, do jeho ukončenia.               

               Po slávnostných príhovoroch p. riaditeľky PaedDr. Aleny Marčekovej a starostu obce Omšenie p. Mgr. Alojza Marčeka, si najšikovnejší žiaci prevzali diplomy a knižné odmeny za výborné vyučovacie výsledky a vzorné správanie, či vzornú dochádzku a reprezentáciu školy na súťažiach. Odmenení boli aj najaktívnejší čitatelia Obecnej knižnice Omšenie. Posledný príhovor predniesli naši deviataci, ktorí sa rozlúčili so štúdiom na základnej škole a poďakovali vyučujúcim za ich prácu a pomoc pri ich ceste za vzdelaním. Po slávnostnom ceremoniáli žiaci vo svojich triedach od pani učiteliek a pána učiteľa dostali vysvedčenie ako výsledok za celoročné snaženie a rozišli sa na vytúžené prázdniny.

            Mgr. Tatiana Pavlíková  

        • MŠ - Hasiči v škôlke
          • MŠ - Hasiči v škôlke

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album MŠ - Hasiči v škôlke.

             

            Vo štvrtok 24.6. nám prišiel pán Mário Horňák - dobrovoľný hasič z Omšenia ukázať hasičské auto , povysvetloval deťom na čo slúžia jednotlivé obleky pre hasičov. Deťom vysvetlil, načo sa používajú pomôcky, ktoré sa nachádzajú v aute a zároveň ich poučil o nebezpečenstve požiaru .

        • MŠ - MDD
          • MŠ - MDD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album MŠ - MDD.

            1. júna sme spoločnými hrami a súťažami oslávili MDD. Deti dostali rôzne sladkosti od rodičov a od pána starostu cukrovú vatu 

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje